Groupon

Wat is Groupon?

Groupon is een internetbedrijf dat gespecialiseerd is in het promoten van (regionale) aanbiedingen op hun website. Je kunt je aanmelden zodat je op de hoogte wordt gehouden van aanbiedingen. Deze aanbiedingen met vaak hoge kortingen zijn van beperkte duur waardoor de consument snel moet beslissen of deze het product of de dienst wil kopen. Ook worden er producten aangeboden waarbij een minimaal aantal geïnteresseerden zich moet inschrijven om het aanbod mogelijk te maken. De aanbiedingen zijn daarom met een druk op de knop te delen met je sociale contacten op Facebook en Twitter.

Aantrekkelijk

Het is zowel voor bedrijven als voor de consument aantrekkelijk. Bedrijven kunnen door middel van dit principe een grote hoeveelheid mensen bereiken waardoor ze hun product makkelijk kunnen promoten en naambekendheid kunnen verwerven. Voor de consument is dit interessant omdat deze te maken krijgt met nieuwe artikelen waar regelmatig flinke kortingen op worden gegeven.

Inspirerend

Deze nieuwe manier van promoten zal ervoor zorgen dat bedrijven geïnspireerd raken in deze nieuwe manier van verkopen via internet. Daardoor zal de vraag naar dit soort diensten toenemen.

Toekomstpotentieel

Het spreekt dan ook voor zich dat het aantal aanbieders van dit soort websites toe zal nemen, social media zullen daar in de toekomst ook een nog grotere rol in gaan spelen. Ook zal deze manier van promotie in de toekomst onder het vaste onderdeel ‘e-business’ in de marketingmix geplaatst kunnen worden.

 

Bronnen:

http://www.frankwatching.com/archive/201

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: