Ecologisch wonen

Op zoek naar een ecologisch trend die me interesseert via google kwam ik een ecologisch huis tegen, ik vond dit er meteen al geweldig uitzien omdat het een tropische luxueuze uitstraling heeft maar voornamelijk opgebouwd is uit gebruikt pallet- en bekistingshout en blauwe hardsteen. De isolatie bestaat uit oude kleding, stro, gerecupureerd piepschuim en cellulosevokken. Ook de meubels in dit huis zijn uit ‘afvalhout’ vervaardigd.

Na even door te hebben gezocht kwam ik op de site van MIER, zij zijn niet alleen verantwoordelijk voor het ontwerp van ecologische huizen, zij ontwerpen namelijk voor binnen en buiten. Binnenshuis gaat het om trappen kasten en alles wat met inrichting te maken heeft naast het huis zelf. Buitenshuis gaat het vooral om tuinen en alles wat er in leeft, zo worden er verschillende vijvers en zogenaamde beestentorens beschreven.

Aantrekkelijk

Het is aantrekkelijk om ecologisch te gaan wonen doordat je iets goeds doet voor het milieu, er worden alleen ‘afvalmaterialen’ gebruikt waardoor er geen of een minimaal aantal nieuwe bouwmaterialen  nodig zijn. Het kan daardoor tevens een stuk goedkoper zijn om een ecologisch huis te bouwen en ondanks dat het huis goedkoper is kan het er toch luxueus uit zien.

Inspirerend

Als mensen kennis maken met deze manier van wonen zullen ze geïnspireerd raken door de vele mogelijkheden, indien iemand bijvoorbeeld een bepaalde inrichting wil kan er gekeken worden of het mogelijk is om deze op een ecologische manier te realiseren.

Toekomstpotentieel

Deze manier van wonen heeft zeker toekomstpotentieel, mensen kunnen eindeloos variëren en combineren met gebruikte materialen. Je kunt je woning personaliseren doordat niemand exact hetzelfde meubelstuk kan hebben en wanneer je een beetje handig bent kun je van een paar oude pallets iets proberen te maken wat misschien wel geweldig in je inrichting past.

Bronnen:

http://www.interieurdesigner.be/interieurprojecten/woning-inrichting/ecologisch-wonen-interieurarchitect-mier.html

http://mier.be/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: