EV: stiller, duurzamer en goedkoper

Elektrische Vervoersmiddelen beginnen langzaam in opkomst te komen. Er zijn in voorgaande jaren een aantal elektrische scooters op de markt gekomen, nu wordt er hard gewerkt aan de nieuwe generatie elektrische auto’s en zijn er al bedrijven, zoals TNT, die er naar streven om het eerste zero-emission bedrijf ter wereld te worden. Het laatste nieuwtje wat behoorlijk wat publiciteit kreeg is het nieuwe merk Tesla wat elektrische sportwagens ontwikkeld, hieronder zie je wat feiten over de Tesla roadster.

Aantrekkelijk?

Elektrisch rijden is aantrekkelijk omdat je geen hoge brandstofkosten meer hebt en bovendien geen wegenbelasting hoeft te betalen. Veel mensen vonden het design van elektrische auto’s echter tegenvallen waardoor er nog nauwelijks vraag naar was. Nu daar sterk verbetering in begint te komen zal dit voor veel mensen een belangrijke reden zijn om alsnog elektrisch te gaan rijden.

Inspirerend

Het is inspirerend om te zien dat alle automerken hard bezig zijn aan een nieuwe generatie elektrische auto’s. Zo blijkt bij de aankomende autoRAI (13 t/m 23 april) dat Renault een nieuwe lijn elektrische auto’s gaat presenteren die eind dit jaar worden gerealiseerd. Ford is bezig met  het ontwikkelen van elektrische uitvoeringen van de huidige modellen, Mercedes komt met een elektrische SLS, de supercar van Mercedes en Volkswagen heeft een kleine conceptcar de e-Up. Hieronder een voorproefje van de Renault Twizzy.

Toekomstpotentieel

Er zit zonder twijfel toekomstpotentieel in elektrische vervoer, zo zijn er een aantal merken die momenteel druk bezig zijn met de ontwikkeling van elektrische wagens.De bekende automerken die momenteel niet meedoen aan deze ontwikkelingen zullen in de toekomst achter komen te liggen en deze achterstand zal niet gemakkelijk in te halen zijn. Ook het aantal oplaadpunten zal in de toekomst toenemen, momenteel zijn deze er vooral voor elektrische scooters maar binnen een aanzienlijke tijd zullen deze er ook zijn voor elektrische auto’s en overige vervoersmiddelen.

Bronnen:

http://www.deltatimes.org/dossiers/trends_duurzame_mobiliteit_2010/vereniging_voor_elektrisch_vervoer_nederland

http://www.oplaadpalen.nl/

http://www.zerauto.nl/blog/index.php/2009/04/14/elektrische-auto-hybride-auto-tnt

http://www.duurzameenergiethuis.nl/praktijk/praktijktip-eigenaren-van-elektrische-auto%E2%80%99s-betalen-geen-wegenbelasting-1025.html

http://www.autoblog.nl/archive/2009/09/18/goed-bezig-de-elektrische-volkswagen-up

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: