Couchsurfing

Couchsurfing is een nieuwe manier van vakantie wanneer je daar eigenlijk geen geld voor hebt. Mensen kunnen zich op de website aanmelden en vervolgens een nachtje bij een van degenen die het aanbied overnachten. Je bent als lid niet verplicht om zelf een slaapplek beschikbaar te stellen, op deze manier is er niemand die niet mee kan doen vanwege bijvoorbeeld ruimtegebrek.

Aantrekkelijk

Deze manier van reizen is aantrekkelijk omdat het niets kost en je veel nieuwe vrienden kan maken, het doel is ook om mensen toleranter en bewuster van de situatie in de wereld te maken en te leren over verschillende culturen. Er zijn al ruim 2,5 miljoen ‘couchsurfers’, meer dan 3 miljoen succesvolle surfervaringen en vriendschappen en bijna 5 miljoen positieve ervaringen bekend. Op dit moment zijn er 246 landen en bijna 80 duizend steden vertegenwoordigd op deze site. Opvallend is dat het couchsurfen bijzonder populair is onder jongeren, bijna 4 op de 10 couchsurfers is tussen de 18 en 24 jaar.

Inspirerend

Het is inspirerend dat zoveel mensen zich toch aangemeld hebben, veel mensen zijn tegenwoordig namelijk erg op zichzelf en hebben niet veel vertrouwen meer in de ‘vreemde’ medemens. Het is dan ook bijzonder dat zoveel mensen open staan om onbekende gasten te ontvangen en van de andere kant gezien dat sommige mensen zomaar bij een vreemde aan durven te kloppen.

Potentie

Ik denk dat deze manier van reizen in de toekomst steeds populairder zal worden onder jongeren, zij staan immers het meeste open voor andere culturen en zijn vaker bereid zich aan te passen dan oudere mensen. Ook zijn veel jongeren geïnteresseerd in de leefwijze van andere mensen en is het heel leerzaam om hiermee in aanraking te zijn geweest.

Bronnen:

http://www.alternatiefgenieten.nl/lokatie/Anders…/Banksurfen+-+Couchsurfing

http://www.couchsurfing.org/index.html

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: