Theta Meditatie

Theta meditatie is gericht op het extreme ontspannen van je hersenen, om dit even duidelijk te maken; een persoon zit overdag tussen de 12 en 30 Hz hersengolven, slapen ligt tussen 8 en 12 Hz en de Theta hersengolven liggen tussen 4 en 7 Hz. Theta meditatie is dus alleen mogelijk onder deze omstandigheden. Om deze omstandigheden te bereiken zijn er speciale cd’s te koop die je helpen om volledig tot rust te komen, hierop zijn binaurale geluiden te horen, dit wil zeggen dat je een oor een iets andere toon krijgt te horen dan het andere oor waardoor je een soort ritme hoort, Klik hier voor een voorbeeld. Echter om te kunnen mediteren in deze omstandigheden is in het begin begeleiding nodig van een deskundige.

Aantrekkelijk

Het is aantrekkelijk om op deze manier te ontspannen omdat mensen veel dieper tot rust kunnen komen dan ze gewend zijn wanneer ze normaal gesproken ontspannen. De meditatie heeft verder een aantal fysieke en mentale voordelen. De fysieke voordelen zijn dat de gezondheid verbeterd, stress vermindert, energie toeneemt, spijsvertering en imuunsysteem sterker wordt, nachtrust verbeterd, bloeddruk spierspanning en hartslag omlaag gaan, pijnklachten verminderen en zintuiglijke prikkels intenser worden. De mentale voordelen zijn dat je alerter en creatiever word, sociale vaardigheden en concentratie verbeterd, toleranter en mentaal weerbaarder word, angst en onrust nemen af, zelfvertrouwen en eigenwaarde worden groter en je verslavingsgedrag neemt af. Kortom er is voor veel mensen baat bij om Theta meditatie te doen.

Inspirerend

Het is inspirerend dat Theta meditatie zoveel gunstige effecten heeft en tegen zoveel kwaaltjes kan helpen. Ook is het inspirerend dat meditatie zover ontwikkeld is dat het zo gespecificeerd toegepast kan worden.

Potentie

Deze manier van ontspannen heeft zeker potentie, mensen krijgen het immers steeds drukker en zijn op zoek naar wat rust in hun leven zonder dat het veel tijd hoeft te kosten.

Bronnen:

http://www.articlesbase.com/wellness-articles/theta-meditation-and-hemi-sync-ways-to-relax-your-brain-4019400.html

http://www.hemi-medi.nl/

http://www.kunstenlevenscoaching.nl/page2.htmltheta%20meditatietherapie.html

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: