Vittel Tokyorun

Iedereen weet het wel, hardlopen en water drinken zijn allebei gezond. Veel mensen kunnen zich ontspannen door zich in te spannen, er is echter nog geen competitief element toegevoegd aan deze sport. In Japan is dit wel het geval, hardlopen is daar heel populair en de vraag naar flesjes water is groot. Vittel heeft hierop ingespeeld door een samenwerking aan te gaan met NewBalans schoenen. In Japan zijn ze bovendien gek op kleine hebbedingetjes, daardoor besloot Vittel om miniaturen van NewBalans schoenen weg te geven bij aankoop van een flesje water, deze miniaturen zijn bedoelt om aan je telefoon te hangen. Verder is er een bijbehorende app van Vittel waarop je jouw eigen route uit kan stippelen en aan de hand van Augmented Reality kan taggen zodat andere lopers deze ook kunnen lopen. Door allerlei routes te lopen en zoveel mogelijk tags te verzamelen kun je weer kans maken op speciale schoenen van NewBalans.

Aantrekkelijk

Deze manier van ontspannen is aantrekkelijk omdat sporten in eerste instantie gewoon de manier blijft om te ontspannen en bovendien bepaal je je eigen tempo, het gaat niet om tijden. Je komt bovendien op andere plekken dan je normaal gesproken loopt waardoor je weer nieuwe dingen ziet en je kunt even je verstand op nul zetten.

Inspirerend

Het is inspirerend om te zien dat Vittel zowel nieuwe technologie als bestaande merken bij elkaar brengt om dit soort ervaringen mogelijk te maken. De consument betaald niets extra’s om gebruik te maken van deze dienst en Vittel en NewBalans kunnen aan de andere kant op een orginele manier reclame maken.

Potentie

Dit soort initiatieven hebben zeker potentie, dit concept zou in andere landen ook toegepast kunnen worden, maar wel in een aangepast variant want hier zitten niet zoveel mensen te wachten op een hangertje voor aan de telefoon.

Bronnen:

http://www.japantrends.com/2011/03/

http://www.japantrends.com/tag/sekai-camera/

http://www.japantrends.com/tag/augmented-reality/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: