50-plus sport

Het klinkt een beetje vreemd, maar het is inmiddels al erg populair, 50-plus sport, denk hierbij aan speciale voetbalcompetities, groepslessen maar ook individuele trainingen. De mens wil immers steeds langer gezond blijven en de oudere generatie wil niet als oud gezien worden, er wordt ook wel van een tijdloze generatie gesproken.

Aantrekkelijk

Veel ouderen willen fit blijven, niet verouderen en leven erg bewust, ze willen niet afhankelijk overkomen en staan nog volop in het leven. Het is echter zo dat de sporten meer risicovol is voor deze generatie, de sportcentra  en overige sportinstellingen spelen hier handig op in door de intensiviteit aan te passen zodat de ouderen toch veilig kunnen sporten.

Inspirerend

Het is inspirerend om te zien hoeveel belangstelling er (internationaal) al is voor deze nieuwe vorm van sporten. Voor veel ouderen is sporten dus positief en verbeterd de levenskwaliteit, bovendien is dit een goede manier om sociaal actief te blijven.

Potentie

Er zit zeker potentie in deze vorm van sport, aangezien de groep ouderen nog steeds groeit en deze op zoek zijn naar nieuwe manieren om fit te blijven maar ook om met elkaar in contact te blijven.

Bronnen:

http://vijftigplus.bestewebgids.nl/Seniorensport.htm

http://www.okrasport.be/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: